Λοιπόν, τι είναι αυτό που ονομάζεται «Magnet Fishing»;

Δεν θα πιάσουμε ψάρια με αυτό.
Όταν ψαρεύεις με μαγνήτη χρησιμοποιείς ένα εξαιρετικά δυνατό μαγνήτη συνδεδεμένο σε σχοινί. Με αυτό θα μπορέσεις να ανασύρεις τα πιο μυστήρια πράγματα απο τον πυθμένα της θάλασσας μιας λίμνης ή ενός ποταμού. Το ψάρεμα με μαγνήτη είναι ένα νέο ανερχόμενο χόμπι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να το δοκιμάσουν. Είναι ιδιαίτερο δημοφιλές σε τουριστικούς προορισμούς.

ψαρεμα_με_μαγνητη_νεοδυμιου_magnet_fishing_greece


Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαγνητών που μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ναι, υπάρχουν δύο διαφορετικοί μαγνήτες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι που πάνε για ψάρεμα με μαγνήτη:

Μαγνήτες Νεοδυμίου (σπάνιοι φυσικοί μαγνήτες)
Οι μαγνήτες νεοδυμίου, που αποκαλούνται «σπάνιοι φυσικοί μαγνήτες» είναι πιθανόν οι καλύτεροι για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν το ψάρεμα με μαγνήτη. Είναι εξαιρετικά δυνατοί και πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά! Αν βρεθεί δάκτυλο ανάμεσα στον μαγνήτη και κάποια μεταλλική επιφάνεια (αυτοκίνητο, ψυγείο κτλ) μπορεί και να το σπάσει!

  • Εξαιρετικά δυνατός.
  • Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
  • Πιο ακριβός από έναν μαγνήτη από φερρίτη.

Μαγνήτες από Φερρίτη (Κεραμικοί Μαγνήτες)
Οι μαγνήτες από φερρίτη είναι το ίδιο με τους μαγνήτες ψυγείου (κεραμικοί) και κοστίζουν λιγότερο από έναν νεοδυμίου, αλλά δεν πλησιάζει καν την δύναμη ενός μαγνήτη νεοδυμίου και ραγίζει πολύ πιο εύκολα.
Αλλά είναι ένας καλός μαγνήτης για δοκιμή.

  • Πιο φθηνός από έναν μαγνήτη νεοδυμίου.
    +Έχει μεγαλύτερη διάμετρο και καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια.
  • Ραγίζει πολύ πιο εύκολα.
    -Δεν είναι τόσο δυνατός όσο ένας μαγνήτης νεοδυμίου.

Τι εξοπλισμό χρειάζεται να αγοράσω για το ψάρεμα με μαγνήτη; Είναι ακριβός;

Όχι, κι αυτό είναι το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να σου κοστίσει ακριβά.
Αν δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια, μπορείς να αρχίσεις με οικονομικότερο εξοπλισμό που θα σου κοστίσει λιγότερο από 70 ευρώ για να δοκιμάσεις αυτό το νέο χόμπι. Αν όμως αισθάνεσαι ότι το ψάρεμα με μαγνήτη είναι κάτι που μπορείς να ακολουθήσεις, δεν θα αρκεστείς με έναν μικρότερο μαγνήτη, απλά παράγγειλε εναν ισχυρότερο και θα έχεις το τέλειο εξοπλισμό για ψάρεμα με μαγνήτη που θα αντέξει στη χρήση για πολλά χρόνια!

ψαρεμα_με_μαγνητη_νεοδυμιου_magnet_fishing_greece

Γιατί τόσο ακραία μαγνητική δύναμη;

Οπότε τώρα σκέπτεσαι «γιατί χρειάζομαι έναν μαγνήτη με δύναμη να σηκώσει 250 κιλά για να ψαρέψω;». Γιατί αυτά τα 250 κιλά δοκιμάστηκαν σε έναν τελείως λείο, καθαρό και παχύ κομμάτι ατσάλι. Όταν πας για ψάρεμα θα βρεις αντικείμενα που θα είναι βυθισμένα στο νερό για πάρα πολλά χρόνια, οπότε υπάρχει σκουριά, πολύ σκουριά. Η σκουριά μειώνει αρκετά την δύναμη έλξης του μαγνήτη.
Οπότε, όσο μεγαλύτερη η δύναμη έλξης του μαγνήτη, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να μην πέσει το αντικείμενο που ανασύρεις.

Να προσέχετε όταν χρησιμοποιείται αυτούς τους μαγνήτες όταν ψαρεύετε, ιδίως με την παρουσία παιδιών!